Saturday, May 23, 2009

Kdg2 Allah sembunyikan matahari, DIA dtgkn petir & kilat. Kita tertanya2 kemana hilangnya matahari.. rupa2nya Allah berikan kita pelangi..Jodoh terbahagi kepada tiga...

Jodoh Dari Syaitan - Kamu berjumpa dan bercinta, lantas berpegangan tangan dan akhirnya Syuhada mengandung, baru kamu berkahwin.

Jodoh Dari Jin - Kamu menyukai Syuhada tetapi Syuhada tidak, kamu sihirkan dia dan kamu berkahwin..

Jodoh Dari Allah - Kamu berjumpa, bertentangan mata lantas menusuk ke hati, kamu meminang Syuhada, dan Syuhada menerimanya, kamu berkahwin dan berkekalan. Inilah yang dinamakan Syurga Cinta.


Kepada yang belum menonton, marilah kita menonton. Tenang, ketawa, sedih dan insaf pasti terasa. Didalam industri kita yang berlumba2 mahu mengeluarkan filem yang lebih kepada keruntuhan akhlak.. Syurga Cinta muncul untuk menyatakan masih ada harapan dan cahaya. Masih ada cara untuk bercinta. Masih ada jalan untuk kembali.


Thursday, May 14, 2009

DAN TRANSFORMASINYA.....

AF7 dah pun nak ke Final.. pilihan aku masih kekal iaitu Akim. Akim nampak selesa bila berada di pentas., konfiden dan tidak gugup. Akim seolah bersatu dengan audience, muzik dan setiap ruang pentas. Kedua pula adalah Aril. Ya memang dia nmpak poyo. Tapi itu aku tak amik pusing sgt, kerana setiap persembahan beliau menghiburkan. Beliau ada gaya tersendiri.

Disaat2 akhir ini juga masih lagi terdapat suara2 yang bertnya dimana transformasinya. Adakah pada skirt pendek Ida Nerina? Atau pada seksinya principal?... Cuba kita perhatikan dari awal AF ujud smpai lah ke musim ke 7. Perhatikan persembahan mingguan pelajar. Lihat pula ketika diari apa yg diserapkan.. Bagi aku AF7 merubah segalanya.. (ini yg aku nmpak lee).. kerana persembahan mingguan tidak sama seperti 6 musin yg lepas. Didalam AF7 pelajar bukan di suruh setakat melontarkan suara dengan lagu2 yg diberikan tetapi pendedahan dari pelbagai sudut. Antaranya disuruh berduet, di beri peluang untuk menjadi lead vocal didalam kumpulan, berlakon didalam teater muzikal, nynyian medley, menyampaikan lagu dari gender yg berbeza. Ini semua adalah tranformasi. Tetapi dah tentu segala transformasi itu tidak nmpk keseluruhannya dlm masa 3 bulan sahaja. Kerana realitinya adalah diluar AF. Jalan sudah dibuka, Cuma terpulang kepada peluang dan ruang pelajar itu utk meneruskan yang terbaik didunia luar.

Sekiranya AF masih mahu diteruskan, aku berharap pihak produksi boleh memilih yg terbaik sepanjang 7 musim utk di gabungkan didalam AF yg seterusnya. Andai aku diberi pilihan, aku ingin memilih AF ditangan Ramli MS di gabung dengan AF ditangan Datin Tiara.

Jom layan lagu nie sat… lagu wajib aku dulu2 dlm bilik air sebelum g skolah… hehehehee…


Aku Bukan Boneka - Fauziah Latiff

Fauziah Latiff adalah antara penyanyi yang aku suka tgk performance nya selepas arwah Sudirman. Selain ligat dipentas, persembahan Fauziah Latiff penuh warna dan kreatif. Aku berharap ke kreatifan itu tidak hilang. Semoga aku masih berpeluang menyaksikan persembahan K Gee di masa akan datang... InsyaAllah...