Monday, May 24, 2010

AF8....STRATEGINYA

AF8 dah abes pun... Dah sah Shahir juaranya. Suara2 xpuas hati atau apa sahaja, biarknlah. Dah namanya undi sms.. so undilah mengikut kesukaan kita..

Pelajar2 AF8 beruntung.. kerana kluar2 je dari akademi semua dah ada single.. bukan stakat finalis shj tetapi ke semua pelajar skaligus. Aku rasa ini strategi yg baik. Beruntung kerana mereka berada dibawah pengetua Norman KRU. Dan video klip pun xde le yg tangkap muat... Puas tgk video klip diorng. Kalau dulu kita tunggu berbulan2 nak dptkan album kompilasi pelajar2 final.. smpai dah suam2 rasanya baru nak kuarkan album. Skg abes2 je AF.. album dah ada dipasaran.. demam pun xkebah lagi.. sure masih ramai yg carik ubat demam.

Xkiralah klu ada yg kata AF8 kali nie xde impak atau aura... kerana bagi aku yg penting bila dah berada diluar akademi... realiti yg sebenar yg harus ditempuhi oleh pelajar2 ini.

Skg nie mereka semua dah diberikan makanan.. terpulang pada kita nak pilih mana yg sedap dan lazat. Pilihlah yg mengenyangkan. Jgn pilih yg kenyang 2 minit shj.. cepat masak cepat basi nanti. :D

Friday, May 14, 2010

KU DISINI..... GELORA DIHATI SARA 2

Gelora Di Hati Sara musim ke 2, dah pun memulakan siarannya pada setiap hari Rabu, 9.30 mlm di TV2 bermula pada 12 Mei 2010. Aku memang lama menantikan sambungan cerita ini... pada yang mengikuti musim pertama dulu pastinya ingin melihat apakah kesudahan kemelut Sara, Asrol, Ku Rina ... adakah mereka berpisah atau masing2 redha dengan takdir.?..

Episod 1 semalam sahaja sudah melihatkan gelora yang memuncak. Aku bayangkan ep 1 mungkin relek2 je. Ini menandakan yg GDHS2 kali ini menyajikan adengan atau cerita yang lebih bergelora.

Lakonan FL kali ini lebih memberangsangkan. FL makin selesa dengan lakonannya. Tahniah!. GDHS2 juga menjadikan single terbaru FL (KU DISINI) sebagai lagu tema. Dari segi melodi dan lirik memang sgt sesuai dengan jalan cerita GDHS2. Tahniah juga kpd Ross Ariffin diatas melodi yang mendayu2 dan juga buat FL diatas lirik yg puitis. Mungkin ini hadiah buat peminat FL yg dah lama menginginkan lagu baru dari beliau.... Jgn lupa rekues byk2... :-D

Meh kita lihat VC lagu ini.. dan promo penuh GELORA DIHATI SARA musim ke 2 ini... bergelodakkah?
Sunday, May 09, 2010

DOA DIBIBIRNYA .. SELAMAT HARI IBU

Tiada pernah dia mengharap balasan
Atas segala yg tlah di lakukan
Sentiasa membantu sepanjang waktu
Memeta mimpi serta harapan mu

Tenaga masa apa saja miliknya
Segala2 rela dicurahkan
Ketika impianmu berderaian seribu
Dia mengutipnya satu persatu

*Tiada pernah dia mengharap sesuatu
Diatas tiap pengorbanan untuk mu
Kebahagiaan mu adalah doa dibibirnya
Kasihnya ibu membawa ke syurga

Ketika dikau dilanda kedukaan
Dia setiaMenjadi teman
Kau dilukai , kau dikecewakan
Dia sisi memberi rawatan

Saat kau kebimbangan diburu keraguan
Keyakinan dikembalikan

Doa dibibirnya….